Huskvarna Hundklubb är klubben med stort ”K” för många. Vi tränar hundarna med mjuka träningsmetoder och tillämpar en ras- och individanpassad träning. Här träffas, umgås vi och har kul tillsammans, och hos oss är alla välkomna – rashundar såväl som blandrashundar!

Det hela började 1967 med att ett tiotal hundfantaster träffades med ett enda mål i sikte: Att starta en hundklubb. Under de år som sedan dess passerat har vi haft glädjen att se en mängd hundar av skilda raser – från de minsta till de största – passera revy genom klubbens olika aktiviteter. Med stora och små ägare, yngre och äldre, sida vid sida för det gemensamma målet; ”Hunden – människans bästa vän”. Alla har vi ett brinnande intresse för hundar och hundsporten.
Vi har på dessa sidor försökt göra en presentation av de olika kurser som vi genomför samt att även skildra klubbens totala verksamhet.
Du ska känna dig välkommen till oss, och kontakta oss gärna om det är något du undrar över!

Styrelsen

Kicki Andersson -ordförande, 073-5301116
Tina Fallkvist -vice ordförande
Annika Fogman -kassör
Rosita Andersson -sekreterare
Peter Sjöstrand -ordinarie ledamot
Håkan Bengtsson -ordinarie ledamot
Karin Lund -ordinarie ledamot

hhkstyrelsen@gmail.com
ordforande@huskvarnahundklubb.se kassor.hhk@gmail.com


Valberedning
Simone Pettersson
Rebecca Oscarsson
Ella Sandholm

Karta över området

På klubben finns det flertalet planer. Vi har A-plan och agilityplan där mycket av vår kursverksamhet hålls, de ligger intill parkeringen. På agilityplanen får man gärna vara och träna men för er och hundens säkerhet, ser vi helst att man gått en agilitykurs först.

Precis utanför klubbhuset finns stugplanen och en Parkour-park med många olika hinder. För er och era hundars säkerhet ser vi gärna att ni gått någon av våra parkour-kurser innan ni börjar träna där. Kurser i parkour läggs ut som enstaka tillfällen under hela året, så det finns många möjligheter att komma igång med träningen!
Det finns även en aktivitetsslinga runt de övre och borte planerna. Den börjar vid den lilla röda stugan utanför klubbhuset och följer runt planerna tills man kommer tillbaka. Det finns 10 skyltar med olika aktiviteter man kan utföra, för att göra promenaden lite roligare.

Bortanför klubbstugan finns ytterligare planer. Det finns belysning på alla utom de bortersta planerna. Belysningen tänds automatiskt vid skymningen, vid A-plan och agilityplan tänds hälften av lamporna. Vill man tända upp resten så finns det en stolpe precis där man går in på A-plan, man trycker på den gröna knappen för att tända. Det finns en timer så de släcks efter 3 timmar, men har man tränat klart innan, så är det bra om man även släcker lamporna (röda knappen). All belysningen släcks kl 22.00.